DIY Ako vyrobiť tabak do vodnej fajky?

Ukážeme si, ako vyrobiť tabak do vodnej fajky. Výroba vlastného tabaku do vodnej fajky je pomerne jednoduchý proces, ktorý si vyžaduje málo zložiek. Miešaním tabaku s príchuťou, medom, melasou, glycerínom alebo ovocím ako sú napríklad jablká, si môžete ľahko vyrobiť vlastný tabak aj doma a vychutnať si domácu shishu.

výroba tabaku do vodnej fajky

Pripravte si tabak

Prvá vec, ktorú potrebujete urobiť aby ste si vyrobili vlastný jablkový tabak do vodnej fajky, je rozdrobenie tabaku na menšie krúžky / kúsky.

  • Tabak slúži ako základná zložka, ktorá drží všetko pohromade, rovnako je aj hlavnou zložkou pre uspokojenie fajčiara.
  • Na výrobu vlastného shisha tabaku sú ideálne celé tabakové listy, väčšie kúsky alebo nahrubo narezaný tabak, prípadne priamo tabak na domácu výrobu shisha tabaku (napríklad Hajfa). S cigaretovým tabakom (napríklad Drum) to bude tiež fungovať. Pre viac dymu môžete použiť aj fajkový tabak, ale bude drsnejší ako bežný tabak.
  • Uistite sa, že je tabak pred prípravou úplne suchý. Ak je vlhký, vystavte ho na vzduch, prípadne na slnko a nechajte niekoľko hodín presušiť.
  • Vysušený tabak rozdrobte na menšie kúsky. Vyberte všetky hrubé časti ako stonky a podobne. Listy môžete nakrájať nožom alebo použiť drvičku / grinder.
na obrázku je tabak v hrnčeku a pohár vody
vlhčenie tabaku

Namočte tabak

Akonáhle sú listy narezané na menšie kúsky, je potrebné tabak namočiť.

  • Namáčanie tabak robí poddajným, odstraňuje trochu nikotínu a príliš ostrých chutí.
  • Čím dlhšie budete tabak namáčať, tým slabšiu bude mať chuť. Menej intenzívna chuť tabaku umožní viac si vychutnať chuť jablka.
  • Do misky nalejte studenú vodu. Použite dostatočné množstvo vody, aby ste mohli tabak postláčať pod hladinou vody.
  • Tabak namáčajte najmenej 30 minút. Ak ho chcete namáčať dlhšie, vymeňte po pol hodine vodu za čistú.
  • Alternatíva k namáčaniu tabaku je, chvíľu tabak povariť a potom ho niekoľkokrát poriadne prepláchnuť pod studenou vodou.
na obrázku je sitko a tabak - proces cedenia tabaku
cedenie tabaku

Pridajte med alebo melasu

Keď máte tabak nasiaknutý, stlačte ho a vyžmýkajte všetku zvyšnú vodu. Nechajte ho pár minút preschnúť a pridajte med alebo melasu.

  • Melasa a med sú veľmi podobné, ale prinášajú odlišné výsledky. Med tabak do shishe neochutí tak intenzívne ako melasa.
  • Ak sa rozhodnete použiť med, vyberte si taký, ktorý je čerstvý a tekutý.
  • Pomer melasy / medu na tabak: Pre každé 3 gramy tabaku, použite 1 gram medu / melasy. Konečné množstvo závisí samozrejme od vás. Pokiaľ si želáte tabak silnejší, alebo sa vám zdá málo ochutený, pridajte ešte trochu melasy.
  • Melasa na predaj je ľahko dostupná a má lepšie vlastnosti ako med. Melasu zoženiete v špecializovanom smokeshope, kde majú vodné fajky na predaj.

  1. Pridajte trošku vody a všetko to poriadne premiešajte.

Aby ste mali lepší prehľad o konzistencii tabaku a dosiahli optimálnu konzistentnú zmes, miešajte tabakovú zmes rukami.

    • Pokiaľ máte záujem vyrobiť si tabak s viacerými príchuťami, môžete použiť viac rôzne ochutených melás.
    • Prísady miešajte, kým tabak nemá pekne lepkavú textúru. Ak je to potrebné pridávajte med alebo melasu dovtedy, kým dosiahnete konzistenciu na akú ste zvyknutí pri tabaku z obchodu.

krájanie jablka na výrobu shisha tabaku

  1. Nakrájajte jablká na štvrtiny a vyrežte jadrovník.
  • Jablká môžete pripraviť počas namáčania tabaku.

mixovanie jablka do shisha tabaku

  1. Rozmixujte kúsky jabĺk kychynským robotom alebo ho nakrájajte na veľmi malé kúsky.
  2. Vezmite jablká a krátko ich zohrejte na panvici. Odtstánite tým prebytočnú šťavu.
  • Jablká zohrievajte na miernom ohni aby sa nepripálili. Panvicu preto stále kontrolujte.
  • V jablkách nesmie ostať priveľa vody aby nesťažovala horenie.

  1. Jablká nechajte vychladnúť a pridajte glycerín.
  • Glycerín je organická prírodná zlúčenina. Glycerín absorbuje vodu zo všetkých zložiek.
  • Vďaka glycerínu sa zmes perfektne spojí a pôsobí proti rýchlej oxidácii zložiek, čím má takto podomácky vyrobený tabak do vodnej fajky dlhšiu životnosť.
  • K hustote oblakov dymu prispieva aj glycerín.

  1. Všetky zložky, pripravený tabak s melasou a jablká s glycerínom, spolu zmiešajte.
  • Po vychladnutí jablkovej zmesi ju pridajte k zmesi tabaku a dobre ich spolu premiešajte. Na miešanie použite vidličku alebo ruky aby ste vytvorili rovnomernú homogénnu zmes.
  • Výsledná zmes má byť vlhká a lepkavá. Ak je málo lepkavá alebo suchá, pridajte ešte med alebo melasu.

  1. Takto pripravený tabak do vodnej fajky dajte aspoň na jednu noc do chladničky.
  2. Skontrolujte či tabak cez noc nevyschol.
  • Pokiaľ ste použili dosť melasy, medu a glycerínu, lepkavosť a vlhkosť tabaku by mala byť zachovaná.
  • Ak sa vám tabak zdá suchý, pridajte trošku melasy.
  • Premiešajte a užívajte si!
Zdroj: https://www.smokeshop.sk/, https://www.wikihow.com/
Článok pre vás pripravila: Nina "FLOFLO" Grebeň

jasmin

Študentka marketingu, ktorá sa zaujíma o životný štýl, módu a krásu. Píše články o rozličných pútavých témach.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial