Tabak – Zvlhčovanie & Ochucovanie

  • Zvlhčovanie – Proces, v ktorom sa vytvorí a aplikuje zmes na zvlhčenie tabaku, slúžiaca tiež ako základná príchuť a aj ako zjemňovač dymu. Každý výrobca má svoj vlastný recept na zvlhčujúcu zmes, ktorú zvyčajne aplikuje pred finálnym ochucovaním. Populárne prísady do zmesí sú sladké drievko, kukuričný sirup a cukor. Existujú dve metódy ako zvlhčiť tabak:
    • Máčanie – Tabak sa ponára do zvlhčovacej zmesi, ktorej nadbytok sa potom odstraňuje. Týmto postupom sa na tabak nanesie veľké množstvo zmesi, čo sa využíva hlavne pri výrobe plug tabakov (veľké listy tabaku, stlačené do hranola). Kocky, plátky a tiež aj iné tradičné produkty podstupujú proces máčania.
    • Kropené – Tabak prechádza valcom a je kropený zvlhčovacou zmesou. Táto metóda je dnes najbežnejšia. Tabak zvlhčený touto metódou je mäkší ako máčaný tabak.

Chuť – Zmesi tabakov sa takmer vždy ošetrujú príchuťami, aby sa zvýšila ich prirodzená chuť. Proces ochucovania – kedy sa pridávajú ingrediencie ako cukor, med, sladké drievko alebo ovocné extrakty – podlieha receptom, ktoré sú pravdepodobne najstráženejším tajomstvom v tabakovom biznise. Príchuť sa pridáva už k zvlhčenému tabaku. Typické príchute sú vanilka, rum, whiskey alebo čerešňa.

jasmin

Študentka marketingu, ktorá sa zaujíma o životný štýl, módu a krásu. Píše články o rozličných pútavých témach.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial