Prečo je cigaretový tabak obľúbený?

Milióny ľudí po celom svete fajčia ručne balené cigarety. Prečo cigaretový tabak? Na to nie je jednoduchá odpoveď. Pochopiteľne, jedným z dôvodov je chuť a prírodný charakter tabaku. Je to ale aj balenie samotné – chvíľa oddychu pri každodennej drine. Potešenie z niečoho, čo si človek urobil sám.

Tabak pre ručné balenie cigariet je výrobok pripravený k použitiu ale zároveň vyžaduje Vašu spoluprácu. To objavili už staré indiánske kultúry v Južnej Amerike, o čom svedčia najrôznejšie rituály okolo balenia tabaku. Je to teda aj potešenie urobiť krok späť a baliť si vlastné cigarety. V dnešnom uponáhľanom a hektickom svete to znamená odreagovať sa a potešiť sa prírodnou vôňou čistého tabaku.

Postup

– Najdôležitejšie je rovnomerne rozmiestniť potrebné množstvo tabaku na papierik. Lepiaca strana papieriku musí byť hore, obrátená smerom k Vám.
– Rolovaním pomocou palca a prostredníka správne sformujete tabak do cigaretového tvaru.
– Po niekoľkých pohyboch zatočíte papierik tak, aby presahoval iba okraj s lepom.
– Olížete papierik s lepom jazykom.
– Zatlačíte konce tabaku do hotovej cigarety. Tabak, ktorý už nejde zatlačiť, odtrhnete prstami.

Ako si vybrať správny cigaretový tabak?

Kupujúci tabaku musí mať veľmi jemný hmat, vycvičené oko aj čuch a predovšetkým dôkladnú znalosť jednotlivých druhov tabaku. Hodnotí sa farba, aróma, štruktúra, obsažnosť a degustačné vlastnosti tabaku.

Fermentácia, alchýmia prírody

Tabak je klasifikovaný podľa žatvy, krajiny pôvodu, kvality a je udržiavaný v špeciálne vybavených skladoch pri konštantnej teplote a šere. Tu leží až tri roky a je pravidelne kontrolovaný. Práve toto je čas alchýmie, kedy sa fermentáciou postupne tvorí chuť a aróma.

Príprava tabakovej zmesi

Vo vlhkom bubne sa krehké, zlisované listy tabaku vlhčia a delia od seba. Odtiaľ putujú rovnomerne navlhčené listy do ďalšieho bubna, kde prebieha „casing“, špeciálny postrek „tajného“ zloženia na báze prírodných látok, ako je vanilka, kakao, čokoláda, škorica, zázvor, brandy a pod. pre dosiahnutie požadovanej chuti a zlepšeniu vlastností pred rezaním. Následuje miesenie, aby bola presne dodržaná rovnaká chuť každej cigarety. Odtiaľ ide listová zmes do rezačky, kde je narezaná na 0,9 mm šírky. Po usušení na požadovanú vlhkosť ide zmes do „flavour“ bubna, kde je opäť dochutená prírodnými látkami pre dosiahnutie žiadaných chuťových vlastností výrobku.

jasmin

Študentka marketingu, ktorá sa zaujíma o životný štýl, módu a krásu. Píše články o rozličných pútavých témach.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial