Cigary a ich chuť

Cigary z rôznych kútov sveta majú svoju osobitú chuť. Cigary vyrábané vo svete sa pestujú na rôznych pôdnych typoch a sú rolované odlišnými technikami. Každý prvok v cigare má vplyv na výslednú chuť a arómu.

Jednou z najväčších výziev pre výrobcu je vytvorenie tabakovej zmesi. Je takmer nemožné, aby tieto zmesi boli rovnaké, pretože sú ovplyvnené mnohými faktormi. Výrobcovia cigár sa zhodnú v tom, že obalový list sa najväčšou mierou podieľa na výslednej chuti cigary a náplň (srdce cigary) má vplyv na stabilitu cigary. Žiadne 2 cigary nechutia rovnako, používanie kvalitný tabak s výraznejšou chuťou jeden rok a lacný tabak slabšej odrody ďalší rok, môže vytvoriť ilúziu rovnakej chuti.

Viazací list dokonca aj zo slabého tabaku ovplyvní kvalitu dymu. Náplň má vplyv na silu cigary a obalový list ovplyvňuje konečnú chuť cigary. Tá však závisí aj od stavu, typu a pôvodu tabakových listov.

Proces dozrievania tiež ovplyvňuje chuť a arómu cigary, ale pri priemerných cigarách tento proces nezohráva dôležitú úlohu. Dozrievanie zmení chuť tabaku, ale nemá vplyv na jeho kvalitu. V niektorých krajinách ľudia preferujú mladší tabak.

Naproti tomu, výrobný proces má značný vplyv na chuť, arómu a kvalitu cigary. Starostlivo vyrobená cigara z menej kvalitnej zmesi môže byť lepšia, ako nesprávne vyrobená cigara z kvalitnej tabakovej zmesi.

Kým názory odborníkov na vplyv zložiek v cigare sa líšia, v jednom sa zhodnú: chuť je vrodená (nie je získaná), pretože poznáme chemické zloženie tabaku.

Nie je na škodu, poznať zopár základných vecí o cigarách. Áno, niekedy je cigara len cigara.

Príjemnú zábavu!

jasmin

Študentka marketingu, ktorá sa zaujíma o životný štýl, módu a krásu. Píše články o rozličných pútavých témach.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial