Zapaľovanie cigary


Rovnomerné zapaľovanie päty cigary je najdôležitejšia časť zapaľovania cigary. Ak cigara nie je zapálená rovnomerne, nebude správne horieť alebo chutiť. Najlepšia technika zapaľovania cigary zahŕňa dostať plameň k tabaku miernym vtiahnutím vzduchu cez cigaru (známe tiež ako šlukovanie). Kým šlukujete, cigara by mala byť otáčaná nad plameňom aby sme zaistili, že päta je zapálená rovnomerne bez toho, aby bola obhorená.

Rady o zapaľovaní

Čo sa smie:
  • Odstrániť celofán a všetky cédrové drievka alebo stužky, ktoré sú na päte.
  • Správne orezať cigaru.
  • Keď používate zápalku, nechajte síru/chemikálie vypáliť z hlavičky zápalky predtým ako tabak zapálite. Ak používate zapaľovač máte na výber z rôznych cigarových zapaľovačov. Pre tenšie stačí zvoliť kvalitný tryskovy zapalovac. Pre hrubšie a hrubé sú už potrebné zapalovace s 2, 3 alebo až piatimi tryskami, ktoré spolu vytvoria potrebnú vyššiu teplotu a dosiahnete ním dokonalé rovnomerné zapálenie cigary.
  • Držte oheň trochu od tabaku. Plameň = 1/8 palca (0,31 cm): Horák = 1/2 palca (1,27 cm).
  • Otáčajte cigaru aby ste pätu zapálili rovnomerne.
  • Šlukujte aby ste pritiahli plameň k päte.
Čo sa nesmie:
  • Zapaľovať alebo spáliť vonkajšok krycieho listu.
  • Používať sviečku alebo zapaľovač na tekutinu na zapálenie.
  • Zapaľovať hlavu cigary.
  • Oblizovať cigaru: je to nechutné na pozeranie a zbytočné ak je cigara správne zvlhčená. Zvyk lízať cigaru bol populárny po roku 1900, keď bola poriadna vlhkosť nezvyčajná: nízka vlhkosť môže spôsobiť, že sa krycí list rozmotá.
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial